Οι Καλοκαιρινές Ταινίες μου (part 1)

Οι Καλοκαιρινές Ταινίες μου 

Εδω και πάλι ξεκινώ να γράφω σε αυτο το ξεχασμένο μπλογκ που κακώς ή καλώς το είχα παρατήσει. Η περσινή χρονιά ήταν κάπως δύσκολη για όλους οπότε δεν είχα την διάθεση να βρω θέματα και να τα αναπτύξω. Η φετινή θα είναι εξίσου δύσκολη για εμένα καθώς θα είναι η τελευταιά μου χρονιά στο λύκειο. Ωστόσο αυτό δεν θα με σταματήσει από το να γράφω στο μπλογκ μου.
Το φετινό καλοκαίρι αποφάσισα να το αφιερώσω στις ταινίες και στις σειρές οπότε θέλω  να είστε προετοιμασμένοι για το περιεχόμενο που θα ακολουθήσει. Οι ταινίες που θα σας προτείνω μου άφησαν μία θετική εντύπωση καθώς μου κράτησαν το ενδιαφέρον καθ' όλη την διάρκεια τους. 

1. Coraline 8/10
Η ταινία Coraline είναι μια animation ταινία η οποία κυκλοφόρησε το 2009 και πρόκειται για ένα 11-χρονο κορίτσι την Coraline η οποία ανακαλύπτει ένα νέο κόσμο ο οποίος αποτελεί καλύτερη έκδοση του δικού της, ωστόσο δεν είναι όλα τόσο τέλεια όσο φαίνονται. 

Η Coraline είναι ένας χαρακτήρας με τον οποίο πολλοί μπορεί να ταυτιστούν. Είναι ένα κορίτσι το οποίο παραμελημένο από τους γονείς της προσπαθεί σαν παιδί να τους τραβήξει την προσοχή αλλά αυτοί είναι απασχολημένοι με τις υποχρεώσεις τους. Είναι έξυπνη, επιπόλαια και περιπετειώδης.
Η ταινία αυτήν μου άρεσε υπερβολικά πολύ καθώς τα γραφικά ήταν τελείως διαφορετικά από αυτό που έχω συνηθίσει να βλέπω. Η πλοκή όσο εξελισσόταν σου τραβούσε όλο και περισσότερο το ενδιαφέρον και υπήρξαν πολλές φορές που ταυτίστηκα με τον χαρακτήρα.


2. Whisper of the Heart 7/10
Η ταινία Whisper of the Heart ή αλλιώς ο Ψίθυρος της Καρδιάς είναι μία ρομαντική animation ταινία η οποία κυκλοφόρησε το 1995 και πρόκειται για τον εφηβικό έρωτα μεταξύ μιας βιβλιοφάγου και ενός αγοριού που διαβάζει όλα τα βιβλία που έχει διαβάσει η κοπέλα.

Η Shizuku είναι μία έφηβη κοπέλα η οποία δυσκολευέται να αποφασίσει το μελλοντικό της επάγγελμα  καθώς δεν γνωρίζει ακόμα ποια είναι και τι της ταιριάζει περισσότερο. Αυτό που είναι σίγουρο για αυτήν είναι η αγάπη της για τα βιβλία και η αγάπη της για το αγόρι που έχεις τις ίδιες προτιμήσεις βιβλίων με αυτήν.
Η ταινία αυτήν επικεντρώνεται στην αναζήτηση του εαυτού μας και στην απόφαση για το επάγγελμα μας. Ακόμη μας δείχνει την αγάπη στην πιο αγνή μορφή του προκαλώντας έντονα συναισθήματα στους θεατές.



3. Fear of Rain 7/10
Η ταινία Fear of Rain είναι μία δραματική, thriller ταινία η οποία κυκλοφόρησε το 2021 και πρόκειται για την Rain ένα σχιζοφρενές 17-χρόνο κορίτσι το οποίο δυσκολεύεται να διακρίνει τι είναι πραγματικό και τι όχι. ΄

Η Rain είναι μία κοπέλα η οποία λόγω της ψυχικής ασθένειας της αντιμετωπίζεται πάντα διαφορετικά από τους άλλους.Βρίσκεται στο περιθώριο και χαρακτηρίζεται ως φρικιό παρόλα αυτά δεν τα παρατάει και προσπαθεί να επιβιώσει. 
Η ταινία αυτήν επιγκεντρώνεται στην ζωή της Rain και στην ελπίδα πως κάποιος θα την πιστέψει για κάτι που υποστηρίζει πως είναι αληθινό. Είναι μία ταινία ανατρεπτική η οποία αξίζει να την παρακολουθήσετε καθώς σας κρατάει σε αγωνία.






Antebellum 8,5/10
H ταινία Antebellum είναι μία thriller, δραματική ταινία η οποία κυκλοφόρησε το 2020 και πρόκειται για μία επιτυχημένη συγγραφέας την Veronica Henley η οπόια βρίσκεται παγιδευμένη σε μία πραγματικότητα και πρέπει να ακαλύψει πως θα ξεφύγει απο αυτήν.

Η Veronica είναι μία ανεξάρτητη γυναίκα η οποία αγωνίζεται για την φυλετική ανισότητα που επικρατεί στον κόσμο της. Είναι μία αγωνίστρια η οποία θα κάνει ότι χρειαστεί για να επιβιώσει.
Η ταινία αυτήν ήταν αρκετά περίπλοκη καθώς κατάλαβα τι συνέβαινε από την μέση της ταινίας ωστόσο άξιζε 100%. Η πρωταγωνίστρια ήταν πολύ καλή και μου άρεσε πως και σε αυτήν την ταινία του παραγωγού Sean McKittrick τονίστηκε με διαφορετικό τρόπο ο ρατσισμός μεταξύ των λευκών και των έγχρωμων όπως είχε γίνει και στις προηγούμενες ταινίες του Get Out και US.


Ελπίζω να σας άρεσαν οι ταινίες που σας πρότεινα καθώς εμένα με ενθουσίασαν. Always be happy and smiley ( δεν ξέρω πως να κλείσω so bare with me)!

















Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

New hair, New me

3 Ways to be less Indecisive